Licht en lucht Gerardus Majella is een non-profit organisatie die gedurende de eerste drie weken van de zomervakantie een dagkamp voor Amsterdamse kinderen van 5 t/m 12 jaar organiseert. De organisatie en dagelijkse leiding is geheel in handen van vrijwilligers. De stichting krijgt haar gelden uit giften en een bijdrage van de ouders. Verder krijgt de stichting nog incidenteel gelden van andere organisaties in de vorm van giften.

Dagelijks om circa 8.30 uur vertrekt er de vanaf de twee opstapplaatsen in Amsterdam-Oost een bus naar de Kennemerduinen. Hier staan de tenten en worden de activiteiten georganiseerd. Natuurlijk hoort vrij spelen ook tot de mogelijkheden. Met mooi weer gaan we zwemmen in het meertje. Om 16.00 uur worden de kinderen weer teruggebracht naar de opstapplaats waar we om ongeveer 16.45 uur aankomen. Zodat de kinderen dus thuis slapen en de volgende dag weer fris zijn voor een nieuw avontuur in de duinen.

Speciale aandacht is er voor de kleinsten van 5 t/m 6 jaar. Zij krijgen voordat ze het water ingaan altijd zwemvleugels om zodat ze veilig in het water kunnen spelen. Ook is er een aparte tent voor deze peuters zodat ze niet door de andere vakantiegangers voor de voeten gelopen worden.

De Kennemerduinen is ook een prachtig speelterrein dat zich bij uitstek leent voor speurtochten, Vossenjacht, volleybal en allerlei andere groepsactiviteiten. Maar ook kunnen de kinderen zichzelf uitstekend vermaken rondom het kamp met het bouwen van hutten, maken van een ballenbaan, voetballen, etc. En voor wie het allemaal even te veel wordt is er de mogelijkheid om in of bij de tenten spelletjes te doen zoals kaarten, tekenen, mens erger je niet, etc. etc. Maar ook bij minder mooi weer zijn er mogelijkheden zoals knutselen, poppenkast kijken (of spelen), tekenen, etc. In de Kennemerduinen is een bezoek aan het bezoekerscentrum  altijd de moeite waard. Hier kunnen de kinderen zien, aan de hand van een permanente tentoonstelling, wat voor planten en dieren er in de duinen leven.